Häckskärning och trädgård Underhåll

Säkring och trädgårdsunderhåll är oerhört viktigt när det gäller att definiera dina yttre gränser. Ett brett utbud av häckplantor är tillgängliga nu om dagen, du kan välja rätt från dina lokala plantskolor eller online-plantskolor som hackvaxter heijnen.

Liksom alla jobb för trädgårdsunderhåll är planering extremt viktig och inte mer än utrustningen som ska användas. Det är inte bara viktigt att se till att dina trimmare är i gott skick och att du har rätt säkerhetsutrustning såsom handskar, skyddsglasögon och för hjälmar och rätt stövlar med höga positioner.

För mindre häckar räcker det vanligtvis med handsax men för storskaliga jobb skulle bensin- eller elektriska trimmar ses som standardalternativ idag.

De flesta häckar måste klippas efter plantering och sedan två gånger om året på våren och sensommaren. Normalt skulle du bara klippa sidorna på mer tempererat växande häckar och lämna de ledande skotten orörda.

Medan du trimmar häcken är det oerhört viktigt att du alltid har en bra utsiktspunkt för att bedöma hur dina ”linjer” går eftersom det är mycket svårt att bestämma exakt med ögat; det är först när du är klar att några misstag blir uppenbara.

Det fina med att arbeta i trädgården är att det är en dynamisk miljö – även om du gör misstag kommer de snart att åtgärdas.

Ett annat bra tips för att fräscha upp layouten är att flytta växter från en del av trädgården till den andra. Om du flyttar buskar, försök inte med något för stort, eftersom du har problem med att få upp alla rötter. Men för mindre buskar som daphne, rosmarin eller rosor (igen) är allt du behöver göra först att gräva ett stort hål där du vill placera busken. Lägg lite blod och ben i slutet. Gräv sedan försiktigt upp busken du vill transplantera, ta så mycket rot och så mycket jord runt roten som möjligt. Flytta sedan busken – rötter, jord och allt – in i gropen där den ska göra. Lägg i så mycket jord som du behöver för att fylla hålet uppåt och vattna det sedan.

Lämna ett svar